KOK
Opleiding Kok – Leren en Werken – Modulaire Opleiding
De kok voert voorbereidende werkzaamheden uit (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken. Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerkers.
Toekomstige beroepen
• Bereider van visproducten
• Hulpkok
• Keukenmedewerker
• Medewerker in sneldienstrestauratiefastfood
• Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
• Productieoperator voeding
Gemiddelde duurtijd
3 schooljaren.
Toelatingsvoorwaarden
Je kan les volgen in het DBSO als je op je 1ste lesdag:
• 16 jaar bent.
• 15 jaar én de eerste 2 leerjaren van het voltijds secundair onderwijs hebt gevolgd. Je hoeft niet geslaagd te zijn.
• Nog geen 25 jaar bent.
Modules
1. Initiatie keuken
2. Keukentechnieken
3. Keukenprocessen
4. Keukenorganisatie
5. Koude keukenbereidingen
6. Warme keukenbereidingen
7. Creatieve keuken
Belangrijke informatie
Het volgen van de praktijkles is enkel toegestaan mits het dragen van een professionele keukenschort, veiligheidsschoenen en een haarnetje. Je staat zelf in voor de aankoop hiervan. Houd er rekening mee dat werken in de horeca ook bestaat uit avond- en weekendwerk.